konsten att segra

När jag var ätstörd tänkte jag alltid att den dagen jag gav vika för ätstörningen och började äta, den dagen skulle jag skriva ett blogginlägg med titeln "Konsten att ge upp". Jag gillade klangen titeln hade och just den meningen förmedlade vad jag kände för att bli frisk. Att bli frisk var detsamma som att ge vika, och jag ville verkligen inte vara hon som gav upp. Jag ville vara hon som lyckades. 
Men det enda jag lyckades med genom självsvälten, var att både göra mig själv miserabel. Och det hugger verkligen i mitt hjärta när jag tittar tillbaka på gamla blogginlägg från den tiden. De får mig att minnas hur det var;
 
"Och jag som trodde att jag skulle må så bra när jag väl nådde den där siffran. Jag trodde fel. Självklart känner jag ett litet glädjerus när jag inte ätit ordentligt med två-tre dagar och magen skriker efter mat, men det är inte värt det egentligen. Jag orkar inte vara med kompisar. Motoriken är helt fucked up för att händerna skakar och jag fryser som fan. Jag har helt tappat lusten att dansa (något jag har älskat och varit riktigt bra på) för jag har ingen energi på lektionerna. Jag undviker att vara med på vissa grejer för jag vet att jag kommer tvingas äta. Jag brukar komma hem sent för att kunna säga att jag har ätit i stan, vilket innebär att jag tvingas att gå och lägga mig sent, vilket knappast gör orken större, plus påsarna under ögonen växer."
 
Jag minns höstterminen i nian som ett slagfält under dis. Jag slogs mot hungern och kroppens behov, kämpade för mitt sjuka psyke för att nå mitt mål. Jag spenderade dagarna med The Used och Bon Iver på högsta volym i öronen. Idag har jag svårt för att lyssna på Bon Iver, just för att jag associerar musiken med de starka känslorna från då. För musiken bildade, med hjälp av höstregn och kyliga vindar, ett underbart tidsfördriv under alla de långa timmarna efter att skolan slutade för dagen. De långa, utdragna timmarna jag spenderade på stan, i matbutiker, där jag maniskt läste innehållsförteckningen på hyllornas alla produkter. Därefter uteslöt, godkände och undvek jag beroende på värde.
 
 
"Att ständigt tänka på om man ser tillräckligt smal ut och hur mycket kalorier man har fått i sig under dagen. Att vara fast i den här självupptagna bubblan och alltid gå runt och oroa sig för ifall folk tycker att man är tjock."

Mat var det enda jag tänkte på under dagarna. Hur jag skulle undvika nästa mål, hur mycket kalorier det jag nyss åt innehöll och vilken mat som var kalorisnål. Skrev listor och bar på anteckningsblock med uträkningar. 
Dagen denna bild togs fick jag höra hur smal jag hade blivit, både i verkligheten och i kommentarsfälten. Detta triggade olyckligtvis igång mina tankar ytterligare. Jag fick för mig att jag fick mer komplimanger nu när jag var smal, så jag tänkte att ifall jag blev smalare så skulle jag få ännu fler kommentarer om hur fin jag var.
 
 
"Vill bara krypa upp i någons famn och grina som ett litet barn. Allt blev för mycket och magen gör så ont och jag hatar min kropp och jag vill inte vara kvar i den."

Den outhärdliga känslan; att ständigt äcklas av sig själv. Att ligga i fosterställning och gråta andan ur sig. Att inte finna en tänkbar plats man vill vara på, för man kommer alltid vara kvar i vad man avskyr.
Och att få slippa allt det här trodde jag innebar att ge upp. Men vad jag har insett den senaste tiden är att jag mår bättre än någonsin och att jag aldrig, aldrig någonsin i hela mitt liv, vill tillbaka till ätstörningarna och de sjuka tankarna. De förstörde inte bara för mig, utan även för min omgivning.
Att bli frisk är inte konsten att ge upp, det är konsten att segra.
 

stockholm

För några dagar sen när jag stod på ett tak på söder så fick jag en såndär känsla. Jag vet inte hur jag ska beskriva den och jag vet inte ifall någon känner igen sig i den, men det var en stark känsla. En såndär emotionell känsla. En såndär då allt bara kommer på en gång. Och den är otroligt överväldigande. En såndär då man helt plötsligt inser hur mycket man uppskattar det man har, hur klyschigt det en låter. Jag kände ett slags rus när jag såg Stockholm framför mig och hur olika människor, med olika liv, med olika perspektiv på saker och ting, svischade förbi. Såg de mig, där jag stod med öppen famn inför solen? Hörde de mig, när jag skreksjöng ut min lycka bara för att få uttrycka mig på något sätt? Kände de densamma dundrande känsla i bröstet eller skred de, som majoriteten, iväg med vardagsvågen för att komma hem till lugn och ro? Uppskattar de vad de har, eller önskar de efter något annat? För jag brukar önska så mycket. Jag önskar mig kläder, relationer och lycka. Mestadels önskar jag att få lämna landet, som så många andra drömmande själar. Men just i den stunden, där på ett tak vid slussen så behövdes inget Berlin eller New York. Just i den stunden var Stockholm perfekt. Stokholm var en idyll.

du inspirerar mig


dimma i Björkhagen en söndag

Ta mig på de sanna orden; det är lätt att missa de finaste kornen. Och visst är ni genuina, ja så jävla fina. Bättre stunder korta, än de flera dagar jag är borta. Ber om ursäkt för min förströddhet, förlåt för min ouppmärksamhet. Att jag ibland er missar och inte ser, men det beror på allt runtomkring som sker. FAN TJEJER NI ÄR BÄST, FÖR ER SKULLE JAG ÄTA EN PONNY, EN HÄST.

70

I fredags fyllde käraste farmor 70 år och vi firade henne genom att äta på Edsbacka Wärdshus. Jag åt världens godaste räksallad med avokado och ägg. Har aldrig ätit en så god sallad och blev otroligt taggad på att äta varierade sallader varje dag. Tyvärr är jag en väldigt upptagen kvinna (läs lat) och därför blir det sällan att jag orkar tillaga något. Men ja, fan det var en god sallad. Efter maten gick jag runt lite för att smälta maten, samtidigt som jag passade på att fotografera lite. Det är bra att samla på sig ett litet arkiv till texter man skriver. Jag är en sådan som ogillar att sno andras bilder och föredrar att använda mina egna bilder till mina egna texter. Det blir mycket mer personligt och det är trotsallt min blogg ni läser. Ska det inte vara mina "verk" då? 
Första bilden: farbror, farmor, jag och pappa. Andra bilden: lillasyster Emma. Tredje bilden: lillebror Simon.

en outfit

Brukar aldrig lägga upp bilder på mina outfits då jag aldrig tar mig tid till att fotografera dem. Men jag tycker faktiskt om kläder och i fredags lyckades jag knäppa några bilder under dagen. Here you go.

föralltid och förevigt

Alltså din motherfucker. Min hjälte och idol sedan elvaårs ålder. So good, preach whatever you like.

vill svära så mycket

Jag är så otroligt, otroligt trött på människor. Det kanske bara är för stunden, pga att jag är trött etc, men jag fick ett plötsligt hat mot all the peeps i min omgivning. Allt som folk säger bakom ryggen på en och att de sedan försöker skylta med en god personlighet or some shit i ens fejs. Att de bygger upp rykten från småsaker får mig att bli ett stort nej. NEJ SÄGER JAG. Sluta lägg er i och skör er själva. Ska det vara så jävla svårt?

tönt

VARFÖR ÄR ALLA SÅ JÄVLA TÖNTIGA?

tittar fram

Idag har jag repat. Repelirepeterarepelirepat. Efter skolan med Leo & Co. inför hans uppspel på Live Night som alla treor har på Rytmus i slutet av maj. Efter live night-repet, vår min nybildade acapella-grupp (Becca, Mathilda och Sarah) gott å blandat på bussen, lite överallt. Det kommer nog bli bra det där. Halv sju var det rep med bandet som gällde. Vi spelade in lite klipp inför våran video till vår cover på "Song 2", och jammade även lite ihop lite nyskrivet material. Om det bli något utav det vet jag inte. Återstår att se ifall vi kan göra något bra av det.

bilder från valborg

Det blev mat och vin hos Stella. Knytkalas där jag bidrog med toblerone från min 2kg:are (som jag fick i sjuttonårspresent). Ja, jag är luspank, vad gör man? Ett par trevligare stunder, en sångtur på bussen och några backar i högklackat senare var vi i Vitan. Njae, tyckte jag. Vi kunde lika gärna ha stannat hemma. Titta på när polisen konfiskerar ungdomarnas sprit? Ne, jag hade hellre avstått. Att få ett sms från pappa att farfar gick bort förra veckan? Nej tack, kunde vi kan stryka det med. Men överlag var det fint, så varför klaga?

RSS 2.0