tagg gadd

 

back from paradise

I söndags kom jag hem från Mallorca och oj vilken jäkla resa, haha! Dessa tio dagar har känts som en månad och jag har mått så otroligt bra. Att åka utomlands med endast vänner har varit både påfrestande och berikande. Vi klarade att hålla ett av hotellrummen (vi delade på två) rent och snyggt i cirka tre dagar, därefter gick det utför. Möglig avokado i diskhon, gammal pasta i kastrullen, fucking tuna everywhere och glas över hela balkongen (man satt där på egen risk). Vi startade dagarna med frulle på ballen, följt av ett dopp i poolen precis nedanför för att sedan lägga sig och steka på stranden. Behöver jag uttrycka mig hur fett allt var? Egentligen kanske det skulle räcka med att bara lägga upp bilderna, men jag tycker att texten behövs här med då jag inte har några bilder som beskriver turerna till Magaluf, de två prostituerade kvinnorna som slogs på bussen eller den borttappade väskan som vi lyckligtvis fick tillbaka. Ska försöka sammanfatta de "största" händelserna så gott jag kan.
Minns inte vilken av alla dagar, men en dag drog i alla fall vi brudar till Palma (ligger en kvart med bil från Palma Nova där vi bodde). Vi kom till Palma rätt sent och just för att det var vardag så hade nästan alla butiker hunnit stänga. Den feta shoppingrundan blev inte av så av en slump hamnade vi på "Kahlo bar" som låg halvt gömd in på en liten gränd. Där beställde vi varsitt glas sangria och blev samtidigt serverade tapas och en GUDOMLIG kikärtsröra, så middag behövde vi inte ens tänka på. Baren var tom pga vardag så ägaren snackade väldigt mycket med oss och var SÅ SNÄLL. Hon berättade att det skulle vara fest där på lördagen och när kvällen började närma sig sitt slut så sa hon att hon kunde bjuda på en taxi. Taxin kom aldrig och hon behövde stänga baren, men hon sa att hennes vän kunde skjutsa oss. Utanför stod en liten grå truck/skåpbilsliknande bil och vi tänkte att nu är vi "so damn taken" (som i filmen Taken). Men blev varken kidnappade, rånade eller våldtagna. Vi fick gratis skjuts ända till vårt hotell och var lyriska över den lyckade kvällen. DET VAR JU FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT. Ja, det var det ju. Nico hade någonstans glömt sin väska och allt kändes då bara jättejobbigt och jättebajsigt.
Så dagen efter blev det till att återigen åka in till Palma, vilket jag glädjeligen gjorde då jag ville shop til I drop. Vi gick tillbaka till Kahlo bar, Nico fick tillbaka sin väska (hon hade tydligen glömt den i bilen) och allt var frid och fröjd! Vi satte oss på ett svenskt café, tog en kaffe and then we went shops-hunting. Jag och Nico bestämde oss för att gå i förväg och hamnade på en del bakgator och vart väldigt oroliga i kroppen ett tag. Men efter att ha passerat en horgata (ursäkta uttrycket) lyckades vi äntligen hitta vad vi sökte. Jag köpte bland annat en jättefin, blodröd klänning på butiken Bershka. I will show it to you guys later! Efter shoppingrundan försvann, i alla fall min, KFC-virginity. Fyfaaaaaaan vad gott det var. Så tjockt, friterat på friterat. Men är det semester så är det. Bussresan hem från Palma denna kväll blev en minst sagt bumpy ride. I väntan på att alla ska gå på bussen började två ganska kraftiga kvinnor slåss och slänga sina väskor på varandra. Detta pågick i tjugo minuter och under denna fight lyckades de ramla på Lisa, Stella och Ebba, så dessa kvinnor låg bokstavligt talat på dem och slogs. Några män lyckades dra bort dem och bussen startade och lämnade äntligen Palma. En kille satte sig bredvid mig och Nico och berättade lågt att han bodde här och att de där kvinnorna var troligtvis prostituerade som bråkade om pengar. Vi snackade med honom resten av resan och lyckades lista ut att han är kusin till en av våra vänner. HUR SJUKT??? SJUKT SJUKT. Så mycket tur och så många coincidences på denna semester, det är helt stööört. Världen är liten.
Jag saknar Palma Nova redan. Det var verkligen overkligt att vara där. Att vara vuxen men samtidigt inte.

ooomama

Om några timmar smäller det! Jag får för första gången och äntligen ta mitt pick och pack för att dra utomlands med fina vännerna. Det blir Mallorca i tio dagar och jag är sooo exciteeed! Klockan tre på dagen (tror jag hehe) lyfter vi och lämnar svensk mark, mellanlandar i Berlin och är sedan framme klockan åtta i PALMA DE MALLORCA. Hur nice är inte detta och hur taggad är inte jag? Lycka till med att försöka sova, säger jag till moi.
 
ps. skitful bild, tell me bout it.

måndag

Somnade med mensvärk och vaknade med mensvärk. Jag kände att istället för att pallra mig iväg till Nacka för endast två lektioner, kunde jag lika gärna stanna hemma och oja mig över min mensmage. Unnade mig en sovmorgon, steg upp ur sängen som en gudinna för att sedan återigen unna mig något. Nyttiga bananpannkakor (hör och häpna) med jordnötssmör mellan varje lager. Det var så nice, ni anar inte. Dessutom har vi köpt hem de godaste jordgubbarna någonsin, så jag har mumsat nyttigt hela dagen. Tänkte att jag skulle dela med mig av pannkaksreceptet också, för de som är intresserade av ett nyttigt alternativ:
2 ägg 
2 msk mandelmjöl 
2 msk riven kokos 
1 msk linfrön 
1/2 banan
 
Recept från www.fitbysam.se
 

frukost

Det är en jävla tur att ägg är gula, för de hade sett otroligt motbjudande ut annars. Provade att lägga ett svart-vitt filter över och det såg ut som något slags innanmäte (vilket det i och för sig typ är, men ni förstår vad jag menar). Det såg hur som helst inte alls lika välkomnande ut som den fina gula färgen.

observant

Ifrågasätt allt. Från alla vinklar, i alla former, på alla sätt.
Ifrågasätt det smarta och ifrågasätt det dumma.
Ifrågasätt den kloke och ifrågasätt den fantasifulle.
Ifrågasätt det vetenskapliga och ifrågasätt det filosofiska.
Ifrågasätt det kända och ifrågasätt det okända.
Ifrågasätt det allmänna och ifrågasätt det privata.
Ifrågasätt din fiende och ifrågasätt din vän.
Ifrågasätt den vuxne och ifrågasätt barnet.
Ifrågasätt storebror och ifrågasätt lillebror.
Ifrågasätt den starke och ifrågasätt den svage.
Ifrågasätt den upplysta och ifrågasätt den mörkade. 
Ifrågasätt de hörda och ifrågasätt de tystna.
 

Välkommen Solen

Sitter för stunden i mitt fönster hemma på Klövervägen och låter solen smyga in bredvid mig. Egentligen är det väl ganska varmt ute, men den svala vinden som hälsar på titt som tätt gör att det jämnar ut sig. Det är, som en svensk skulle säga, lagom. Sommaren knackar inte längre bara på dörren, utan den har faktiskt klivit över tröskeln. Och jag välkomnar den med vippiga kjolar, svettiga springturer och mina finaste klackskor. Jag märker en sån skillnad på inte bara mig, utan också på omgivningen. Visst ser Stockholm mycket gladare ut? Jag ser gladare umgängen, bredare leenden och kärare par. Jag ser svenskars bleka ben som väntar på lite färg och på min näsa har ett gäng fräknar bosatt sig. Ansiktena är vända upp mot himlen istället för ner i marken. Välkommen Solen.
Jag försöker komma på något sätt att uttrycka dagens tankar utan att låta som största tönten. Jag vet inte, jag känner mig disträ och kluven. Det vrider sig i kroppen och jag är missnöjd överallt. Varje centimeter av mig känns fel och jag vill ändras. Det spelar ingen roll hur mycket jag än spacklar mitt ansikte, för jag känner mig fortfarande så himla tråkiga och trist. Varför blir man aldrig nöjd och varför jämför man sig med andra ständigt?
Samtidigt som jag bråkar i mitt huvud om mitt utseende och min kropp, så känner jag mig på något sätt lugn. Och det är nog tack vare Solen. Hade det varit vinter hade jag förmodligen lagt mig ner i sängen, dragit täcket över huvudet och gråtit mig igenom tankarna. Nu när värmen är här känns delvis täcket överskattat och delvis känns det synd att blunda inför solstrålarna. Istället tänker jag ta vara på dagsljuset, åka hem till mamma för att sedan dra på mig löparskorna och svettas. Det låter bättre än att gråta.

My funny valentine

Tidsfördriv en helg. Knåpade ihop en musikvideo för att döda lite tid.

RSS 2.0