från instagram

Första bilden: En lite egobild från en dag jag var så glad, så glad. Andra bilden: Den som ligger närmast mitt hjärta; Sarah. Tredje bilden: Soulmaten Leo lagar mat efter skitjobbigaste träningspasset någonsin. Fjärde bilden: Stella som Audrey Hepburn och jag som Frank N Furter på Ebbas filmtemefest i lördags. FIESTA!

Är du på din vakt?

Är du på din vakt? Är du vaken?
Är du ensam? Är du kall och är du naken?
Kryper du ihop ibland och gråter,
för att ta reda på hur mänsklighet låter?
Har du glömt hur det är att älska,
har du glömt hur det är att hata?
Vill du ibland vara den kärleksfulle, den ultimata?
Vill du ibland gå in i rollen som den hotfulle och rabiata?
Är det beslutsamhet eller naivitet,
att vilja ändra på sin personlighet?
Så har du funderat, verkligen tänkt på saken?
Är du på din vakt? Är du verkligen vaken?
 
 
 

#samlängtar

Vi ska ha vernissage inom Estetisk kommunikation om några veckor. Man ska skapa ett eget konstverk och blanda in olika konstformer, samt ha med ett budskap osv. 
I början tänkte jag att jag skulle göra något "body image"-aktigt, men jag har blivit så trött på att prata om kroppsfixering inom skolämnena då det är typ det enda jag gör, så jag kom på en annan idé istället. 
I helgen såg jag nämligen en lapp på stan där en pappa efterlyste sin sons borttappade gosedjur. Längst ner på lappen stod med stora bokstäver: SAM LÄNGTAR 
Jag vet inte varför, men jag blev konstigt nog berörd av den lilla lappen och jag kände igen mig i det där desperata längtandet efter något. Jag tog kort på lappen, la upp den på instagram med taggen #samlängtar. Sedan insåg jag att det här skulle jag kunna använda som "konstverk" till EK.
#samlängtar är menat att bli ett projekt som alla ska kunna ta del av och känna igen sig i. Allla vi människor saknar/längtar någon gång efter något (SAMhället längtar). Tanken är därför att man på sin bild här på instagram, eller sin tweet på Twitter, tagga #samlängtar för att visa sin saknad efter någon/något särskilt. Det kan vara en händelse, en person, en känsla eller kanske vad som fick igång tankarna till detta projekt; ett gosedjur. Slutresultatet kommer förhoppningsvis bli en samling av "meddelanden" om längtan.
 
 
Har redan fått en rad bilder, men det skulle vara kul om man verkligen kunde samla ihop ett par dussin. Såååå... om ni känner att ni har en stark längtan för något så kan ni ju slänga in #samlängtar så att jag kan få ihop ett superfint skolprojekt! 

Drömmen Marilyn

Att bli ihågkommen som hon som försvann.
Hon som lämnade landet och fick ett nytt namn.
Hon som till det vanliga vinkade adjö,
för att sedan i framtiden i sin dröm kunna dö.
En själ de föralltid kommer sakna,  
Döda som levande, sovandes eller vakna.
De kommer avundas hennes lockande leende,
försöka efterapa hennes tilltalande beteende.
Den ouppnålige de aldrig fick röra,
med storslagna tankar som de aldrig fick höra.
Hon som kommer finnas kvar i evigheten,
även fast hon försvann för en evighet sen.

New Moon Rising

I torsdags hade sångarna uppspel på Rytmus och jag tänkte att det skulle vara kul att dela med mig av min insats från den kvällen. Här är min tolkning av Wolfmother's "New moon rising". Med mig hade jag mina otroligt talangfulla vänner Sarah och John. De hjälpte mig otroligt mycket och jag är väldigt nöjd med vad vi lyckades åstadkomma med tillsammans.

lämna mig öppen

Mitt hjärta är hungrigt och jag söker uppmärksamhet. Bara för att, för en kort stund, känna mig uppskattad. Finns det någon av alla där ute, när det inte fanns just en?
Mitt hjärta mår illa och jag vill spy. Jag är oberoende under dagen, men framåt natten är jag ensam igen. Saknar den värme som liknade feber.
Mitt hjärta säljer sig och kommer ångra famtida impulsivitet. I kampen att glömma, kommer det brytas ned. Det ger bort sig själv till vem som helst, fast det egentligen vill ha en viss unik.

limpmacka

Ser det inte ut som jag suktar efter något i detta collage? Eller söker något? Åtrår något? Typ en riktigt jävla god limpmacka. Kolla blicken. Den sjunger fan "limpmacka med ost på".

Kärleksrapport

Det ligger sprucken is över Mälaren, 
Och en grå dis över vattnet. 
Den kommer försvinna imorgon, 
Precis som oss. 
För igår hade vi sol, idag dimma. 
Har du känt densamma storm som fanns inom mig? 
När hjärnan exploderar, hjärtat imploderar.  
Våra känslor växlar som vädret, och snart har de blåst bort. 
Men jag vill att du ska veta; 
du var fantastisk ända in tills du töade bort.

what the water gave me


en såndär söndag

En såndär söndag, när man låter bli att göra något särskilt. En såndär söndag, när man borde plugga men inte gör det. En sån där söndag, när man ångrar något man har gjort. En såndär söndag, när man tittar på sin skeva kropp i spegeln och blir förbannad. En såndär söndag, då man bara vill sova. En såndär söndag, då man önskar att man var någon annan. En såndär söndag, då man fasar inför måndagen. En såndär söndag, då hela dagen är långsam men ändå går för snabbt. En såndär söndag som är som vilken annan söndag som helst.

Dansa över lik

Jag gick förbi kyrkogården idag. Jag går alltid förbi där när jag ska gå hem till pappa, men idag stannade jag upp vid den. Jag stod där ett tag och tittade och såg framför mig vad som hände vid den här tiden på året för fyra år sedan. Jag slungades tillbaka i mitt minne.
Jag hade precis fyllt tretton och jag var kär. Det var kväll någonstans mellan vinter och vår, men luften var tillräckligt sval för att miljontals, lätta snöflingor skulle dala ner på kyrkogården. De lämnade ett tunnt täcke över marken och detta täcke lyckades ständigt smälta igenom mina converse, gjorde mina fötter blöta och kalla. Jag bar endast en munkjacka som "ytterplagg" och nu i efterhand förstår jag inte hur jag klarade av vintrarna med så lite kläder på. Men samtidigt så kan jag inte minnas att jag frös den kvällen. Varför frös jag inte? Berodde det bara på den bubblande känslan i magen eller var det för att kyrkogården hade förvandlats till en hinderbana i mina ögon. Jag minns hur jag hoppade över gravstenarna, gömde mig i buskarna med mina vänner bakom mig. Längre bort kunde jag skymta vad som fick mitt hjärta att hoppa över ett slag, stå över ett kast. Han sprang runt med sin kompis över gravplatserna och med jämna mellanrum kastade de snö på varandra. Jag betraktade dem och ville komma närmre honom, men det pågick någon slags kapplöpning mellan oss som höll hos på att löjligt långt avstånd från varandra. Vi sprang efter varandra, men lät aldrig den andre komma för nära. Detta fick min hormonfyllda kropp att bli ännu mer nyfiken på vad jag jagade där bland alla gravstenar. Man kan skoja till det och säga att jag gick över lik för att nå fram till honom (bokstavligt talat). Jag dansade över främlingars gravar, jag dansade över lik. Över allt dött var jag fylld med en nyfunnen känsla kallad ung tonårsförälskelse. Över allt dött var jag fylld med liv.
 
Efter stunden i det förflutna så gick jag bara vidare. Förbi kyrkogården och förbi vad jag en gång trodde skulle vara det mest spännande och förbjudna jag någonsin skulle uppleva. Förbi min första tonårsförälskelse som egentligen inte haft någon större inverkan i mitt liv, utan som bara tog sig tid att bli påmind fyra år senare.
 

Tänk på ditt rykte

Vad säger ditt rykte om dig? Är ditt rykte positivt? Är ditt rykte negativt? Definierar ditt rykte dig? Är du nöjd med ditt rykte? Dömer folk dig efter ditt rykte? Vill du att folk ska döma dig efter ditt rykte? Klarar du av att folk dömer dig efter ditt rykte? Vill du ändra på ditt rykte? Kan du ändra på ditt rykte?

Men framförallt; tänker du på ditt rykte?

RSS 2.0