Kitty i profil


Den äldsta kattmedlemmen i familjen betraktar vintern genom fönstret.


I'm as free as my hair


I sommar vill jag hänga på festivaler med ett rosa/lila/turkost, urtvättat hår. Jag vill trippa runt i favoritplaggen med favoritvännerna på favoritplatserna. Det jag vill mest av allt nu är (förutom att ha en mops) att mitt hår ska se annorlunda ut. Jag tycker det ser så trist och tråkigt ut. Den enda gången det ser lite speciellt är då jag har våfflat det. Hade det inte varit för att mitt hår är så otroligt slitet så hade jag färgat håret i en lite extrem färg för länge sedan. Men mina kluvna toppar stretar emot och jag får väl fortsätta drömma om ett regnbågshår.


Tiger


Vi har skaffat världens sötaste kattunge som springer runt i huset. Han är delvis maine coon och heter Tiger. Jag ger alltid ifrån mig ett litet åh-vilken-söt-katt-jag-dör-tjut när han leker kapplöpning i trappan med mig. I natt sov han till och med bredvid mig ett tag, efter att han hade trasslat runt i min sänghimmel. Även fast jag hade den brutalaste mensvärken så kunde jag inte bli arg på sötnosen. Jag gillar ju killen!


Chunkies from the 90's

Medan alla andra nior belönar sig med godisbitar och bakverk efter nationella så går jag och införskaffar a pair of Chunky shoes på Beyond Retro för 179 kronor. Vad kan jag säga? Jag älskar det bratz-liknande utseendet gällande fötter (ej inkluderat de hemska stumparna på dockan där man satte fast skorna, nightmares).

Ma Chambre Á Coucher



Jag har slängt ut enkelsängen ur mitt rum och rullar numera runt i min dubbelsäng där hela min umgängeskrets skulle kunna få plats (fest eller?). Antingen använder jag denna liknelse för att skryta om min massiva säng, eller för att diskret ge er en vink om hur forever alone jag är. Ni får väl avgöra själva. Med den bästa vinkeln har jag även fått mitt helvetiska snetaksrum (jag förbannar taket varenda dag) att se ut som ett Harry Potter-tält. Ni vet det där pyttelilla tältet familjen Weasley m.fl bor i under Världsmästerskapen i Quidditch? Ja... det ja! Jag skulle tippa att det beror på den senapsgula himmelsängen från IKEA, 80 kronors sängkastet från en loppis vid Uppsala och 50 kronors kudden med rådjursmotiv från Norrland. ÅH VAD JAG ÄLSKAR MITT RUM JUST NU. Vill bjuda hem alla jag känner, leva på musik och bygga bo i min säng.

ps. Ja, jag använde mig av Google Translate för att få en stilig titel. Jag går inte på franska, jag tillhör tyskarna. Men Meinen Schlafzimmer låter så hårt. ACHTUNG.


saknar dig så jag dör


Musicvideo of the month

Hade tänkt att börja med att lägga upp en bra musikvideo varje månad. För att ger er lite vardagstips och en vink om vad jag gillar (eller bara för att fylla ut i bloggen, troll). Men eftersom jag missade i Januari så får det här bli förra månadens musikvideo. Jag inviger med My chemical romance.


she had an earthquake on her mind



Schliffenplanen, Versaillesfreden och Dolkstötslegenden snurrar runt i mitt huvud. Lenin, Franz Ferdinand och Gavrilo Princip trängs på ett hörn. Dessutom vill alla flummiga årtal också vara med i leken; Leken mina tankebanor har sysselsatt sig med dagen innan ett historieprov i första världskriget, något som intresserar mig till max. Jag kan inte påstå att jag tycker att världskirg är kul. Det är snarare så att ämnet fascinerar mig så pass att jag känner mig stört säker tills imorgon... och det är det som skrämmer mig. Jag har alltid för höga förväntningar. Både på andra och på mig själv (även hur framtida händelser ser ut). Jag hetsar upp mina förhoppningar i min lilla fantasi och mitt synfält blir blåögt. Denna förskönade bild som jag har skapat åt mig själv bryts ner när jag ser att ett "M" fattas vid det där helvetiska VG:et. Vafalls?! Jag som kände till alla förbannade kromosomer och jag som lagt ner min själv i fördjupningen av hinduismen. Kan inte läraren se att min ångestfyllda själ gråter floder som en liten bebis säl. VAD GJORDE JAG FÖR FEL OCH WHAT DO YA WANT FROM ME (Ida fattar). Nej, man ska inte älta, det ska man verkligen inte. Jag har mig själv att skylla (inte) och ska fan ta mig skriva det där historieprovet som en note to self. HEJ DÅ GULLUNGAR.


svart o vitt


Denna klänning hade läppstift och rouge på övre delen av bålen och därför fick jag den för femtio kronor istället för 349. Kändes synd att låta den hänga kvar där - smutsig och ensam - på galgen så jag plockade hem den där den fick en omsorgsfull tvätt. Väskan har jag köpt för några somrar sedan på Gina Tricot och mina fossingar fick prydas av mina feta docs.


RSS 2.0